روغن شترمرغ
این روغن که یکی ازموثرترین روغنهای درمانی جهان است ریز مولکول بوده و تقریبا شبیه اسیدهای چرب موجود در پوست انسان می­باشد. با حل کردن این روغن در کرم ماندانا مولکولهای آن ریزتر شده و توسط کرم به راحتی به اعماق پوست منـتقل و به سلامت لایه های پوستی کمک می کند، بطوریکه بدون چربی دادن به پوست و یا مسدود نمودن منافذ پوست استفاده از مواد مغذی را ممکن می سازد. این روغن غنی از اکسیژن است و به همین علت باعث افزایش گردش خون درپوست میشود. مطالعات نشان می دهند که استفاده از روغن شترمرغ بر روی پوست به افزایش تعداد سلول های سالم پوست کمک می کند. این روغن موجب کاهش چین چروک پوست و بهبود آسیب ناشی از آفتاب می شود.
موم زنبور عسل
موم یک ترکیب خاص به نام پینوکمبرین دارد که یک فلاونوئید است که به عنوان یک ضد قارچ عمل می کند. این خواص ضد التهابی و ضد میکروبی موم را در بهبود زخم موثر کرده است. یک مطالعه نشان داد موم می تواند به افرادی که سوختگی پس از سانحه داشته اند التیام سریع تری ببخشد و با بالا بردن سرعت رشد سلول های جدید و سالم این کار را انجام می دهد.
جوانه گندم
از خواص قابل توجه گندم جوانه زده می توان به دارا بودن ویتامین E را اشاره کرد که موها را تقویت نموده و شوره و ریزش موها را کاهش می­دهد. همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی است و به عنوان یک درمانگر طبیعی، تا حد زیادی چروک­ها و خط های به وجود آمده روی پوست را ترمیم می نماید.
رتینول فرم کامل ویتامین A
رتینول به عنوان ماده ضد پیری مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر محصولات مراقبت از پوست دیده می شود. این ماده می تواند متابولیسم سلول های پوستی را تحریک کند و تولید کلاژن را افزایش دهد. رتینول می تواند در داخل پوست جذب شود. زمانی که با آنزیم های خاصی ترکیب می شود، این ماده به ترتینوین تبدیل می شود که شکل اسیدی ویتامین A است و با عنوان اسید رتینوییک نیز شناخته شده است.
اسید لاکتیک
اسید لاکتیک برای اولین بار توسط Scheele شیمیدان سوئدی در سال 1780 از شیر جدا شد. سپس لویی پاستور به بررسی روند تخمیر آن پرداخت و با جداسازی انواع باکتری های لاکتیک، از آنها در تهیه غذاهای تخمیری از شیر، سبزیجات، غلات و گوشت استفاده کرد و نشان داد که این اسید در برابر فساد میکروبی از غذاها محافظت می کند. اسید لاکتیک برای اولین بار در سال 1881 توسط Charles Avery در آمریکا به صورت تجاری تولید شد.
پارافین مایع
پارافین مایع براساس استانداردهای BP/USP در3گریدتولیدودرصنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد:1-گرید دارویی2- گرید بهداشتی3- گریدصنعتی. پارافین مایع باگرید دارویی: به عنوان ملین و نرم کننده برای پیشگیری و درمان کوتاه مدت یبوست مصرف می گردد پارافین مایع با گرید بهداشتی: به عنوان مرطوب کننده ونرم کننده می باشد که برای جلوگیری و درمان پوست های خشک و زبر، خارش و پوسته پوسته شدن آن درمحصولات مراقبت ازکودکان ، کلد کرم ها ، پمادها و... به کار می رود.
روغن آرگان
روغن آرگان سرشار از اسیدهای چربی چون اسید لینولئیک است که حاوی ویتامین E است. این روغن یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است و می‌تواند اکسیژن‌رسانی درون‌سلولی را افزایش دهد. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی (توکوفرول¬ها– فنول¬ها- کارتنوئیدها) در غلظت بسیار زیاد در این روغن یافت می‌شوند.
فنول
فنول که با نام‌های هیدروکسی بنزن وکربولیک اسید نیز شناخته می‌شود, یکی از قدیمی‌ترین آنتی سپتیک‌ها است که در سال 1867 در جراحی وارد شد. فنول یکی از ترکیبات ساده آلی بوده که از اتصال یک گروه هیدروکسیل و یک حلقه بنزنی تشکیل می‌شود. فنول بر روی انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها و ویروس‌ها اثر کشنده دارد. فنول می‌تواند در علم پزشکی به عنوان یک ماده بی هوش‌کننده و همچنین یک ماده ضد عفونی‌کننده مورد استفاده قرار گیرد.
ویتامین E
ویتامین E از جمله ویتامین های محلول در چربی است و به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می رود. ویتامین E به درمان و پیشگیری از برخی از بیماری کبدی از قبیل کبد چرب کمک می کند. همچنین ویتامین E دارای ویژگی ضد التهابی است که به رفع قرمزی، پف، و دیگر موارد التهاب عمومی در پوست کمک می کند.
اسید کوجیک
اسید کوجیک نامی ژاپنی بوده و حاصل یک متابولیک قارچی است.کوجیک اسید یکی از ترکیبات اصلی اکثر محصولات آرایشی و مراقبت از پوست می باشد. اسید کوجیک به عنوان یک تسکین دهنده پوست کاربرد دارد. علاوه بر اثرات روشن کننده پوست، دارای خواص ضد میکروبی نیز می باشد.
شی باتر
گیاه شی به عنوان یک گیاه سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی شناخته شده است. این گیاه یک منبع طبیعی از فیتواسترول ها، توکوفرول ها با اثرات مرطوب کنندگی قوی می باشد . شی باتر حاوی سطوح بالایی از اسید اولئیک، لینولئیک و استِئاریک است که به بازسازی سلولی کمک فراوانی می کند. همچنین ساختار و پیوستگی پوست را نیز حفظ می‌کند. شی باتر به‌خاطر ویتامین E موجود در خود، قابلیت حفاظت از پوست را نیز در برابر اشعه‌ی ماورای بنفش خورشید دارد.
شیره خیار
حدود 90درصد از وزن خیار را آب تشکیل می دهد و به این خاطر به عنوان یک آبرسان قوی و خنک کننده پوست به شمار می آید. خیار سرشار از آنتی اکسیدان های مفید می باشد که با فعالیت در مقابل رادیکال های آزاد از ایجاد چین و چروک و پیری پوست جلوگیری می کند. خیار با داشتن خاصیت پاک کنندگی, پوست را بسیار نرم و لطیف می کند.
کربن فعال
عنصر اصلی تشکیل دهنده زغال کربن است. زغال فعال نوعی زغال است که دارای سوراخ و روزنه های بسیار ریز است و توانایی عبور دادن مواد مایع مانند آب را از داخل خود دارد. یکی از عمده ترین تفاوت های میان زغال فعال و زغال معمولی, وجود همین روزنه ها و کوچک تر کردن منافذ و پاک سازی پوست است.
کنجد
دانه کنجد از جمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع ‌نشده می باشد. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات¬ها (قند) و فیبر تشکیل می دهد. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین‌ ها، به ویژه ویتامین های گروه B و ویتامین E و مواد معدنی نظیر کلسیم، روی، مس ,آهن و فسفر است.
آربوتین
آربوتین نوعی قند است و در دو نوع، آلفا و بتا وجود دارد. ترکیبات آلفا پایداری بیشتری را ارایه می دهد و فرم ترجیحی برای کاربردهای روشن کننده پوست است. آربوتین نسبت به بسیاری از روشن کننده های دیگر بی خطرتر بوده و عوارض جانبی کمتری دارد. آربوتین قابل حل در آب بوده و در PH: 3.5 - 6.5 پایدار است.
گلیسیرین
گلیسیرین الکل سه عاملی است که به هر نسبتی در آب حل می‌شود؛ گلیسیرین شیرین، شفاف، بی‌رنگ، بی‌بو و چسبناک است. گلیسیرین از قدیمی‌ترین مرطوب‌کننده‌های پوست است که از دیرباز تا کنون استفاده می‌شود. با این که این ماده برای اولین بار در فرآیند صابون‌‌سازی با روغن زیتون کشف شد، اما با گذشت بیش از دو قرن همچنان جایگاه خود را به عنوان یکی از مواد اصلی سازنده در تهیه انواع صابون‌ها، کرم‌ها، لوسیون‌های بهداشتی و آرایشی حفظ کرده است.
ید
ید عنصر جامد درخشانی به رنگ آبی مایل به سیاه است که در دمای استاندارد به بخاری بنفش رنگ و بد بو تبدیل می‌شود. ید در درمان آفت¬های دهانی, ضد عفونی زخم های سطحی, زخم های لثه, تبخال و ضایعات مخاطی استفاده می شود. همچنین بعنوان یک آنتی سپتیک موضعی موثر بر علیه باکتری ها, قارچ ها, مخمرها, پروتوزوآها و ویروس ها استفاده می شود.
بابونه
بابونه دارای طبع گرم و خشک و از خانواده کاسنی و بومادران است و از تقويت كننده هاي تلخ به حساب مي آيد. گل های بابونه دارای اسانس روغنی آنته مین تانن ، فیتوسترول و همچنین ماده ای تلخ بنام اسید آنته میک می¬باشد. بابونه به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتری و ضد التهابی باعث بهبود سلامتی و نرمی پوست و تسکین ناراحتی‌های پوستی می‌شود.
گزنه
برگ گزنه دارای خواص قابض است که به درمان بیماری‌های پوست مانند اگزما، نیش حشرات و آبله مرغان کمک می‌کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌تواند برای درمان سوختگی پوست و لکه‌های باقی‌مانده در اثر سوختگی استفاده شود.
آلوئه ورا
آلوئه ورا خاص مناطق آفریقایی است که به آن زنبق بیابانی یا صحرایی هم می‌گویند و دارای طبع گرم و خشک می باشد. ژل آلوئه ورا برای پوست های خشک بسیار مفید است این گیاه یک مرطوب کننده عالی و طبیعی است. این ژل پوست شما را هیدراته نگه میدارد و قابلیت ارتجاعی اش را افزایش میدهد.